Weekly Report

maanantai 19. kesäkuuta 2017

Viikko vierähti nopeasti ja sisälsi mökkihöperön hekumallisia hetkiä luonnon helmassa. Paljon pitkiä kävelylenkkejä, henkilökohtaisia syömisfestareita, poikien riitojen erotuomarina ja sovittelijana toimimista, kirjastosta kannettuja kirjakasoja...Niin (hetkellisesti) leppoisaa ja mielentilaani sopivaa.

Melkein jo sammal kasvoi korvistani, raparperia löytyi lautaselta raparperikaurahyveen muodossa ja hyttysen pistoja sääristä, uiskentelin monta kertaa päivässä kuin notkea hylje, saunoin sieluni kyllyydestä, enkä pistänyt meikkiä kasvoille koko viikkona. Kuinka vapauttavaa, suosittelen kaikille kokeilemaan!

VIIKON KÄÄK-PALJASTUS: Martina Aitolehden eron lisäksi, siis. Viikkoraportti jää tästä viikosta lähtien kesätauolle ja palaa astialle elokuun alussa, sitten kun te kaikki blogin lukijat olette lomailleet, rentoutuneet ja vetreytyneet ja ehkä myös jaksatte lukea legendaarisia viikollisia raporttejani. Toiveissa on tietenkin myös se, että blogin emäntä on hiukan uudistunut ja postaukset ovat saaneet uutta pontta. Olen vahvasti sitä mieltä, että ihmisen pitää säännöllisesti uudistua.

VIIKON ASU: Ikivanha Esprit mekko, joka tosin hiukan kiristeli etumustosta. Noh ei se ole niin justiinsa kun oli lämmin ilma ja metsän siimeksessä piileskelin. "Se ei syö grilliherkkuja ja uusia pottuja, joka kesämekon repeämistä pelkää - paitsi meitsi, jolla on luotettava vanha Esprit mekko" onkin uusi mottoni :)  Olen just sopiva ja ihana noin -päätin ihan itse.

 


VIIKON TV SARJA: Tietty Skam. Noora ja William palasivat yhteen. Ja Sana ja Yousef hekin edistyivät suhteessaan- oli jo aikakin.   IHANAA!

VIIKON KAUNEUSTUOTE: Halleluja! Täydellinen Phytomerin kosteustuote kesän ja auringon kuivattamalle hipiälle, joka rauhoittaa herkkää ihoa ja vähentää kiristävää tunnetta iholla. Tuote ihan aikuisten oikeasti kosteuttaa ja käytön jälkeen ihon pintä näyttää sileältä ja vähemmän ryppyiseltä. Käytetään kosteusvoiteen alla. Suositteluni...ja haluan korostaa, että tuote ostettu omalla rahalla!

VIIKON KOLUMNI: HS:n Pettymys voi olla kova, jos elämässä tavoittelee pelkkiä huippukokemuksia. Elina Tanskanen kirjoittaa kesälistoista, koska on jo pitkään ollut muodikasta listata asioita, joita haluaa tehdä ennen kuolemaansa. Englanniksi noista listoista käytetään ilmaisua bucket list.

On totta kai hyvä miettiä, mitä elämältään haluaa ja tehdä välillä inventaariota siitä, missä mennään, sillä aikaa on rajallisesti. Olisi kamala ajatus havahtua kuolinvuoteellaan siihen, että onkin käyttänyt elämänsä suorittamiseen ja stressaamiseen ja lykännyt ilonpitoa sen takia, että koko ajan on ollut jotain kiireellisempää tekemistä.

Jos tavoitteet kuitenkin ovat liian korkealla, pettymyskin voi olla suuri, kun kaikki ei menekään niin kuin on suunnitellut. [...]
Kuten viisas logoterapiaopettajani totesi aikoinaan, elämä ei ole postimyyntiluettelo. Sitä ei saa mitä tilaa, vaan sitä saa, mitä tulee. Pahimmillaan sen listaaminen, mitä kaikkea on vielä vailla, ruokkii vaatimusmielialaa ja vinoutunutta kokemusta siitä, että elämä on itselle jollain oudolla tavalla velkaa.

On pahanlaatuista itsensä huijaamista kuvitella, että tulee onnelliseksi vasta sitten, kun pääsee yliviivaamaan jotain listaltaan, koska se tekee huippukokemuksia odottelevan ajasta melkoista lusimista.

Kesäpistesysteemimme toimi sen takia, että se kannusti sitkuttelun, mutkuttelun ja voikuttelun sijaan nytkutteluun ja miettimään sitä, mikä on oikeasti mahdollista seuraavien kahden ja puolen kuukauden aikana.

Tavallisten hetkien ainutlaatuisuuden fiilistely voi auttaa sen sisäistämisessä, mikä on itselle elämässä tärkeää ja mitä arvostaa. Näiden ajatusten pohjalta saa halutessaan tehtyä oikein pätevän toimenpidesuunnitelman tulevia vuosia varten. Tuolla listalla voivat toki olla niin Taj Mahal kuin suosikkitubettajan kanssa hengaaminen. Kukaan ulkopuolinen ei nimittäin voi sanoa, mikä auttaa itse kutakin menemään eteenpäin elämässään.

VIIKON KIRJA: Mhairi Mcfarlanen Tyttö muiden joukossa (Who's that girl?). Chick littiä, mutta millaista sellaista..!? Kirja, jota ei malta laskea käsistään, ja joka on kirjoitettu lennokkaalla, lähes fiksun hauskalla ja terävällä kielenkäytöllä. Suosittelen kesälukemiseksi kaikille. Nyt onkin kirjailijan muut kirjat varattu kirjastosta, tuskin maltan odottaa.

Melkein tuli mieleen Sophie Kinsellan  parhaat (eli ensimmäiset) kirjat, tosin twistillä koska jotain "fiksuakin" ajatusta kirjoista löytyy.

VIIKON AJATUS: Mhairi Mcfarlanen innoittamana:

 “He's an irrelevant person. Learn to spot irrelevant people. Don't expect someone who doesn't know who they are to care who you are.” 

“You won't find someone who treats you as you should be treated until you start to believe you are worth the ones you want, the ones who aren't asking you to do any work. Find the man who appreciates you at your best, not one who confirms your worst suspicions about yourself.” 

(Kursivoinnit omiani.)

Muiskuja ja iloista juhannusviiikkoa. 
Juhannuskelit ovat mitä ovat (mikä on uutta?, tämähän on sama juttu joka vuosi), eli revitään iloa jostain muusta kuin keleistä. :D

6 kommenttia :

 1. en tiedä, pärjäänkö ilman viikkoraporttia; mutta yritän...

  McFarlanen kirjat ovat mielestäni jopa parempia kuin Kinsellan; näissä tapahtuu jotenkin sopivassa tahdissa koko ajan, hyvällä sykkeellä.

  Juhannuskeleihin auttaa loistavasti kaupunkijuhannus :)
  Koska lauma on viikon verran hajallaan ja kotiutuessaan todennäköisesti ainakin osittain väsynyttä ja pottuuntunutta, aiomme vain maata sisällä. Jokainen omassa komerossaan, ettei tule turhaa kinaamista ;)

  VastaaPoista
 2. Ikävä tulee minullekin näitä weekly reportteja ;) mutta hyvää kannattaa aina odottaa :)

  Joten iloista juhannusta - keleistä viis !!! Me jäädään ihan kotiin, joka tuntuukin tosi kivalta tähän saumaan. Voi ottaa tosi rennosti ja kaikki mukavuudet on lähellä ;-D

  Terkuin, Johanna

  VastaaPoista
 3. Mullakin tulee ikävä viikkoraportteja, mutta varsin ymmärrettävää, että kaikesta täytyy välillä pitää lomaa :)

  Juhannuskeliin on syytä varautua pipon ja toppatakin avulla, sekä varata sen verran viiniä, että alkaa nähdä sateen aurinkona ;)

  Ihanaa viikkoa! ♥

  VastaaPoista
 4. Minullekin on ihan sama millainen keli on juhannuksena, nimittäin silloin alkaa mun loma. Todella ansaitun tuntuinen tänäkin vuonna ja kestoltaan 5 viikkoa :)
  Ihanaa viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
 5. Kesämekon kuuluu olla mahdollisimman löysä, jotta voi syödä mitä haluaa ja miten paljon haluaa :D Mulla on sellainen vähän a-linjainen trikoomekko, aivan perfekto <3

  Viikkoraportit tulee sitten syksyllä uljaampana takaisin, mutta miten pärjäämme siihen asti ilman huippukivoja ja viisaita viikon ajatuksia??

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoinen näkemys tuo Hesarin kirjoitus. Olen vähän eri mieltä asiasta, vaikka minä en ole listaihminen laikaan. Toiset tekevät listoja ja exceleitä into piukeana, mutta en minä :D Silti olen kesälistaihminen (ja lomakohdelista ihminen). Se mahdollisuus tehdä jotain tai mennä jonnekkin iskee perheellisellä vähän yllättäen. Yhtäkkiä kaikki lapset haluavat tehdä kanssasi jotain ja kaikille sopii tyytyä johonkin kehnompaan sapuskaan ja perheellä onkin aikaa mennä ja tehdä. Sitä rakoa ei kannata käyttää ämpyilyyn, vaan silloin valitaan listalta sopiva juttu ja sännätään suuna päänä matkaan :D Siksi on hyvä olla listoja jutuista, joita haluaisi tehdä, että ne edesauttavat niiden toteutumista.

  Minä olen ollut todella yllättynyt siitä, että järvivesi on uimalämminta vaikka kelit ovat olleet todella vaihtelevat.

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top